HTML

Külső feed

Houston we have a problem

nagyonmagyar

Ebben a blogban olyan témákat hoznék fel, amelyeket "nagyonmagyarnak" tartok. Szerintem lesz ilyen.

Friss topikok

  • Amatőr: @MacChicken: Szerintem vitázni fontos. Ki- és átbeszélni. És itt is igaz; hallgattassék meg a más... (2013.08.20. 20:05) Amikor A'lmos megfogant...

Linkblog

Maradj buta...így kellesz!

2011.06.07. 08:07 nagyonmagyar

6:51. Ülök a legelmélkedősebb helyen és a telefonomon nézegetem a híreket. Nem viszek újságot van 3G és jó kis hírolvasó program. Betölt. Tök jó. Első hír: Matolcsy szerint felesleges Excelt tanulni a kosárfonóknak. Mi?

Tényleg miért kell nekik Excelt tanulni? Én sem értem. Aztán beleolvasok és látom ám mi a sztori. Minden 240 óránál hosszabb felnőtt oktatásban 2009 óta beépített elem az informatikaoktatás. (Egyébként a Nemzeti Alaptanterv /itt ugorj a képzés célja részhez/ is előírja úgy általánosságban ezt az oktatást. Nyilván, akik pl. kosárfonónak mennek nem feltétlenül vettek részt rendesen az oktatás menetében.) Na ez drága és bonyolult és állítólag ezért nem jönnek az emberek a tanfolyamokra, úgyhogy pénzügyminiszterünk kivenné a oktatási programból.

Mondjuk tök igaz, Excelt minek tanulni, annak, aki soha nem fog költségvetésket írni, vagy táblázatokat grafikonná alakítani. A Power Point sem kell. De mondjuk a World az nem volna baj, az sem ha tudnák, hogyan működik az Internet. Az okos informatikus csinálna nekik e-mail címeket, esetleg megmutatná mire jó az MSN vagy éppen a Facebook azon kívül, hogy csetelek rajta.

Szóval most megszüntetni kívánt dolog egyáltalán nem hasznos azoknak akik kosárfonást tanulnak. Igaz közvetlenül nem, de akkor a nyelvoktatást is be kéne szüntetni. Hétköznapi ember úgysem használja ugye? Nem fontos az sem neki, hogy megértse mi van ráírva a hűtőgép oldalára angolul, vagy a kajára amit vesz valahol. Mert ez sem életszerű. Ja és a nyelvoktatás is drága, hiszen képzett embereknek kell tanítania, kellenek hozzá tankönyvek stb-stb.

Azt hiszem megint azokkal csesznek ki akiknek amúgy is kevés lehetőségük van a felzárkózásra. Most majd még az emailjeiket sem tudjak megnézni, vagy állast keresni neten, mert azt sem tudják, hogy mi fán terem az egész, nem tanulnak róla semmit. Így kell szegregálni. Gratulálok!

Ja és most ugye a szegregáció szóra már látom is az előjövő gondolatokat: na megint a cigányok. Való igaz közülük mennek sokan "kosárfonónak". És direkt az idézőjel, hiszen amiről Matolcsy beszél az minden 240 óránál hosszabb felnőttképzést érintene. És ebben benne van az általam elvégzett MÚOSZ, Bálint György Újságíró Iskola, felsőfokú szaktanfolyama és a kosárfonás is. Hoppá! (Hogy egy klasszikust idézzek: akkor most ki lesz palesztín a saját hazájában?)

 

Nem ugy volt, hogy ez az ember megy a levesbe?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyonmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr582963706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása